یکی از دعاوی مرتبط با املاک، دعوای تخلیه به جهت تخریب و نوسازی می باشد. این دعوا بیشتر در مورد قراردادهای اجاره مطرح می شود. از آنجا که پس از پایان یافتن موعد قرارداد اجاره روابط موجر و مستاجر به قوت خود باقی است پس برای تجدید بنای ملک نیاز به درخواست صدور حکم تخلیه خواهد داشت تا نوسازی را انجام دهد.
شماره تماس وکیل ملکی مجرب و حرفه ای:
این مقاله توسط حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی به نگارش درآمده است. شما هموطنان عزیز می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی رایگان و فوری با شماره 09122724813 و یا 91010983-021 تماس حاصل نمایید.شرایط تخلیه به جهت تخریب و نوسازی چگونه است؟
برای تخلیه به جهت تخریب و نوسازی نیاز است که موجر از شهرداری پروانه تخریب و نوسازی بگیرد و برای تخلیه املاک تجاری بهترین راه حکم تخلیه است و از آنجایی که تمامی حق و حقوق کسب و پیشه به مستاجر داده می شود پس دادگاه مانعی در این خصوص ندارد. بعد از طرح این گونه دعاوی دادگاه مدارک مالک را بررسی می کند و از کارشناس رسمی دادگستری می خواهد تا میزان حق کسب و پیشه را پرداخت تعیین کند و تا سه ماه مالک باید این حق را پرداخت کند و در صورت عدم پرداخت رای دادگاه لغو خواهد شد. زمانی که حق کسب و پیشه پرداخت شد باید مستاجر ده روز تا دو ماه ملک را تخلیه کند. این مهلت از تاریخ پرداخت حق کسب و پیشه شروع می شود در این دعاوی مالک یا موجر در نقش خواهان و مستاجر در نقش خوانده است. دادگاه بررسی به این گونه دعاوی همان دادگاه محل وقوع دعاوی می باشد.مهمترین نکات تخلیه به جهت تخریب و نوسازی:
به طوری کلی نکات مهمی باید در طرح دعاوی مربوط به تخلیه به جهت تخریب و نوسازی رعایت شود تا فرد موجر بتواند بدون دغدغه حکم تخلیه را از دادگاه بگیرد. که به برخی از مهمترین این نکات می پردازیم:- کل ملک باید باید تجدید بنا شود و نمی توان تنها به جهت تعمیر قسمتی درخواست تخلیه ملک را داشت.
- علاوه بر مجوز بازسازی از شهرداری حتما باید پروانه تخریب و نوسازی هم ارائه شود.
- پرداخت تمام مبلغ حق کسب و پیشه به مستاجر
- حکم بازسازی ۶ ماه اعتبار دارد و اگر موجر در این زمان ملک خود را تخریب نکند باید معادل یک سال اجاره بها یا اجرت المثل ملک را به مستاجر پرداخت کند.