وصیت نامه شفاهی و لفظی چه حکمی دارد و میزان اعتبار این نوع وصیت نامهها به چه شکل است؟ در این مقاله به سوالاتی درباره وصیت نامه شفاهی و لفظی میپردازیم و میزان اعتبار و آیا این که اصلاً این نوع وصیت نامه اعتبار دارید یا خیر؟ را بررسی میکنیم. پس با ما همراه باشید تا صفر تا صد وضعیت وصیت نامه شفاهی را بررسی کنیم.
شماره تماس وکیل امور حسبی:
این مقاله توسط حمیدرضا برادارن ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی به رشته نگارش درامده است. شما همراهان عزیز می توانید جهت دریافت مشاوره حقوقی فوری با اینجاب یا شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.وصیت نامه شفاهی و لفظی چیست و چه حکمی دارد؟
وصیت نامه زبانی یا همان وصیت نامه شفاهی، نوع از وصیت نامه است که برخلاف وصیت نامه کتبی روی برگهای نوشته نمیشود و در زمان زنده بودن متوفی و توسط او به وراث گفته میشود.اعتبار وصیت نامه شفاهی:
اعتبار وصیت نامه سری در دو حالت قابل قبول است و در غیر این صورت وصیت نامه شفاهی هیچ نوع اعتبار قانونی ندارد. اعتبار وصیت نامه شفاهی در دادگاه به این دو شرط که فرد نظامی باشد و به دلایل مختلف مثل اسارت توانایی مکاتبه با خارج را نداشته باشد، میتواند در حضور 2 شاهد و فردی هم رده وصیت نماید. در حالت دوم ممکن است به دلایل مختلف مثل خطر مرگ فوری، مسافرت در دریا و یا جنگ، فرد توانایی مکاتبه وصیت نداشته باشد و به سراغ وصیت نامه شفاهی و لفظی برود. در این حالت نیز حضور 2 شاهد لازم است و یکی از شاهدها باید حتماً زمان دقیق حادثه به اضافه مکان آن را بنویسید و وصیت کننده نیز این برگه را امضا نماید.شاهد در وصیت نامه چه اهمیتی دارد؟
نبود شاهد در وصیت نامه شفاهی به معنی بی اعتبار بودن وصیت نامه است و اثبات وصیت با شهادت شهود تنها راهی است که بتوان به این نوع وصیت نامه جامه قانونی پوشاند. بد نیست بدانید حکم شرعی وصیت شفاهی در صورت وجود شاهد نیز به اجرای آن دلالت دارد.