دسته‌بندی نشده

لایحه اعتراض به قرار منع تعقیب

در این مقاله برای شما همراهان عزیز نمونه لایحه اعتراض به قرار منع تعقیب را که توسط وکیل پایه یک دادگستری تهیه و تنظیم شده است را به اشتراک می گذاریم. در صورتی که پس از خواندن این مطلب سوالی برایتان پیش آمد با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.

قرار منع تعقیب چیست؟

وقتی که متهم در مرحله دادسرا با بی گناهی مواجهه می شود قراری مبنی بر منع تعقیب صادر می شود که این قرار ظرف مدت 10 روز قابل اعتراض خواهد بود.

نحوه اعتراض به قرار منع تعقیب:

اعتراض به منع تعقیب ظرف مدت 10 روز از طریق دفاتر خدمات قضایی بصورت الکترونیکی می باشد که در دادگاه کیفری دو رسیدگی می شود.

مهلت اعتراض به قرار منع تعقیب:

مهلت اعتراض به قرار منع تعقیب 10 روز پس از ابلاغ می باشد.

نمونه لایحه اعتراض به قرارمنع تعقیب:

بسمه تعالی

رئیس محترم شعبه …………  دادگاه ……….  مجتمع قضایی ……………….. باسلام احتراما اینجانب به وکالت از ناحیه موکل در خصوص قرار منع تعقیب صادره در پرونده با موضوع خیانت در امانت به استحضار عالی می رساند : حسب اظهارات موکل و شهود ، قرارداد امانت نامه مورخه ……………. به همراه فاکتورهای پیوستی ، اجناسی به شرح فاکتورها (لوستر) بصورت امانی تحویل مشتکی عنه میشود. طبق توافق و بند 1 قرارداد مذکور اجناس بصورت امانی بوده که فی الحال با وجود مراجعات مکرر موکل ، متاسفانه مشتکی عنه از تعیین تکلیف و تحویل اجناس امتناع نموده و اکنون متواری می باشد. اکنون دفاعیات اینجانب در جهت اعتراض به قرار منع تعقیب صادره به شرح آتی میباشد :
  • مقدمه خیانت در امانت ، سپردن توسط مالک قانونی مال است.
با وجود مدارک و مستندات موجود من جمله شهادت شهود ، سپردن اموال به شرح فاکتوری نزد طرف مقابل مشهود است که این اموال اکنون نه مسترد شده است و نه تسویه مضافا اینکه خیانت در امانت با شهادت گواهان قابل اثبات است اما متاسفانه در هیچ یک از مراحل دادرسی اعم از تحقیقات و مراحل آتی، شهود و طرفین برای ادای توضیحات احضار نشده اند.
  • برای تحقق جرم خیانت در امانت سه شرط لازم است :
الف) وجود تعهد یا قرارداد قبلی ب) موجودیت مال سپرده ‌شده ج) تعهد امین به نگهداری مال و استرداد آن با اندک تاملی در رابطه فی مابین موکل و مشتکی عنه شروط فوق الذکر را میتوان کشف نمود که متاسفانه مقام محترم قضایی دادسرا از بررسی این مورد غاقل بوده که اکنون کشف آن مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 حائز اهمیت است.
  • خیانت در امانت یک جرم مقید به نتیجه بوده و سپرده شدن مال به امین به یکی از طرق قانونی با شرط استرداد یا به مصرف معین رسانیدن آن، شرط است.
برای تحقق جرم خیانت در امانت وجود عقد امانی یا ودیعه لازم نیست و در این خصوص می‌توان به یکی از آرای دیوان عالی کشور رأی شماره 1332 مورخ 15/6/1317 استناد کرد. قانونگذار در ماده 674 قانون مجازات اسلامی ( تعزیرات ) ، برای جلوگیری از فرار خائنان از مسئولیت به بهانه اینکه اساساً عقدی بین آنها و مالک یا متصرف قانونی مال منعقد نشده یا اینکه آن عقد باطل بوده است، خود را از محدوده عقود خارج کرده و سپرده شدن مال برای هر کس با اجرت یا بی‌اجرت را مبنای تحقق جرم خیانت در امانت دانسته است. مع الاسف مقام محترم قضایی ابلاغیه برای ارائه اظهارات موکل و اینجانب همچنین شهود تعرفه شده و مشتکی عنه صادر ننموده است و بدون اخذ اظهارات اشخاص و ذینفعان قرار منع تعقیب را صادر نموده است که این امر خارج از تشریفات قانونی رویه معمول حاکم بر محاکم میباشد. علیهذا مطابق شرح ماوقع و دلایل و مستندات فوق الذکر از آن مقام عالی محترم قضایی تقاضای رسیدگی عادلانه و صدور حکم مقتضی و متناسب مورد استدعاست.

با احترام مجدد

نمونه لایحه اعتراض به قرار منع تعقیب پیشنهاد ما برای شما همراهان عزیز: وکیل شهر پردیس وکیل در نارمک وکیل رابطه نامشروع مشاوره حقوقی رایگان ۲۴ ساعته تهران مشاوره حقوقی فوری

نکات طلایی که هنگام تنظیم لایحه اعتراض به قرار منع تعقیب باید بدانید:

1- کلیه مدارک و مستندات که در مرحله دادسرا در پرونده بوده مجدداً پیوست لایحه اعتراضی تنظیم شده باید باشد تا دادگاه برای مطالعه لایحه نیازی به مرور مجدد پرونده نداشته باشد و تمامی مستندات با ذکر شماره پیوست در پایان هر بند لایحه قید شود و پیوست لایحه گردد. 2- مواردی که بازپرس در مقام رسیدگی به آن توجه نکرده پررنگ و برجسته و هایلایت گردد و یا اقداماتی که در مقام تحقیق می بایست انجام دهد و انجام نداده است. 3- تذکر به دادگاه در خصوص وجود سابقه یا فقدان سابقه کیفری متهم، اینکه هم اکنون در زندان به سر می برد یا خیر. 4- در مورد همان موضوع شکایت (عنوان مجرمانه) شکات دیگری یا پرونده مطروح دارد یا خیر؟ که درصورت وجود در لایحه قید گردد که به همان شعبه جهت رسیدگی توامان ارسال گردد. 5- قبل از ورود به ماهیت اعتراض قید گردد قرار صادره در چه تاریخی ابلاغ گردیده و معترض در چه تاریخی با رعایت مواعد قانونی مندرج در تبصره ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به قرار اعتراض می نماید.  

دیدگاهتان را بنویسید