ملکی

ناگفته های عملی و کاربردی برای تنظیم انواع قرارداد

قرارداد در مبادلات و تبادلات تجاری و داد و ستد از اهمیت خاصی دارد لذا نحوه و چگونگی تنظیم قرارداد مهم است که شیوه و چگونگی تنظیم ، نیازمند داشتن تجربه و تخصص مربوطه است. 90 درصد قرارداد تعیین تکلیف حقوق و تعهدات است. برای آشنایی با چگونگی تنظیم قرارداد و نحوه آن میتوانید در صورت تمایل تا پایان مقاله با من همراه باشید.

قرارداد چیست؟

به نوشته مکتوب عادی یا رسمی درباره هرگونه توافق مرتبط با تعهد و یا تبادل مالی و غیرمالی بین دو شخص یا بیشتر برای مدت زمانی معین قرارداد یا توافق نامه یا صورتجلسه یا عهدنامه و… میگویند.

الف) بایدها و نبایدها در تنظیم قرارداد:

1) شناسایی چالش ها در قرارداد:

چالش صنعت و کسب و کار یا هر چیز دیگری باید شناسایی شود. راهکار زمانی پیدا میشود که چالش شناسایی شود، شناسایی چالش سبب میشود قرارداد از آسیب های احتمالی مصون بماند بنابراین زمانی که چالش شناسایی شود ضمانت اجرای مناسب در قرارداد جایگذاری میشود.

2) اعتبارسنجی در قرارداد:

منظور از اعتبارسنجی این است که متعهد قرارداد میخواهد و میتواند تعهداتش را اجرا کند یا نه ، اعتبار سنجی مقدم بر تضامین و وثایق میباشد.

3) کتابت در قرارداد:

تمام توافقات و موافقت ها باید کتبی باشد نه شفاهی بنابراین کتاب جزو اصول اولیه هر قرارداد محسوب میشود.

4) شفافیت در قرارداد:

ابهام در هر قرارداد سم مضر میباشد و اگر قرارداد شفاف نباشد باعث ایجاد ابهام و در نهایت سوء تفاهم در قرارداد میشود. شفافیت و رفع ابهام را در اولویت های خود قرار دهید.

5) مستند بودن در قرارداد:

در خصوص اشخاص حقیقی ذینفع در قرارداد باید کارت شناسایی و اسناد سجلی طرفین روئیت شود. همچنین در خصوص شرکت باید استعلامات لازم از اداره ثبت شرکت ها اتخاذ شود. تنظیم-قرارداد-tanzim-ghardad

ب) 5 عنصر اصلی در نگارش یک تعهد قرارداد:

1) متعهد کیست؟

متعهد یا کسی است که تعهد را انجام می دهد بنابراین نام طرف (متعهد) صراحتا باید در قرارداد تصریح شود.

2) ذینفع تعهد کیست؟

آن کسی که تعهد به نفعش (متعهد له) انجام میشود ذینفع در تعهد است. به عبارت دیگر ذینفع تعهد در قرارداد کسی است که از انجام تعهد نفع میبرد.

3) موضوع تعهد چیست؟

موضوع تعهد شامل انجام تعهد یا فعل یا خرید و فروش ملک ، ثبت محصول ، شراکت کاری و… میباشد که اگر موضوع انجام نشد ضمانت اجرا متناسب در قرارداد میگذاریم.

4) مدت تعهد چقدر است؟

در اولین فرصت ممکن ، اسرع وقت ، 765 روز کاری و… در هر قرارداد مدت حتما باید در قالب جدول زمانبندی تصریح شود تا انتهای تعهد مشخص شود در نهایت این عمل سبب شفافیت در قرارداد میشود.

5) ضمانت اجرای نقض تعهد چیست؟

برای جلوگیری از نقض تعهد میتوانید ضمانت اجرای فسخ یا ابطال یا خسارت بصورت یکجا یا روزانه در قرارداد تصریح کنید تا شخص مجبور به اجرای تعهد شود در نهایت شخص متعهد با قید این قبیل ضمانت اجراهای متناسب متوجه میشود که نقض عهد خسارت سنگینی در پیش دارد.

پ) تکنیک ها و ترفندها در نگارش متن قرارداد:

1) رشوه روانی:

بعضی اقدامات ظاهرش به نفع ماست ولی باطنش نه بنابراین میتوانید با آوردن رشوه های روانی گوناگون این تصور برای طرف مقابل ایجاد شود که قرارداد یکجانبه به نفع اوست. رشوه روانی نیازمند اشراف به قوانین دارد.

2) معلق یا منوط کردن:

میتوانید اجرای هر تعهد را وابسته به تعهد دیگری کنید یعنی تا طرف عهد را اجرا نکند شما مجبور به اقدام نباشید. معلق یا منوط کردن را میتوانید در قالب یک جدول زمانبندی در قرارداد بیاورید.

3) مدیریت ادعا:

ادعاهایی که در آینده علیه ما در دادگاه امکان مطرح شدن دارد میتوانید محدود کنیم. مثال: اگر کالای تحویلی هرگونه ایراد و عیبی داشت تحویل گیرنده در رسید ، تحویل تمام و کامل قید کند.

4) مبهم نویسی:

انجام تعهد را منوط به تعهد دیگری نکنید این اقدام سبب ابهام در قرار داد میشود. بنابراین از ابهام نویسی دوری کنید.

5) محدود کردن و وسیع گرفتن:

حقوق و تعهدات و ضمانت اجراها را در بعضی مواقع محدود و بعضی مواقع وسیع ، متناسب با شرایط قید کنید.

سخن پایانی در ارتباط با تنظیم قرارداد:

قرارداد و قراردادنویسی از اصول و قواعد خاصی برخوردار است که نگارش و تنظیم آن بر عهده کسی است که اشراف کامل به قوانین جاری و مرتبط با آن قرارداد را داشته باشد بنابراین به صرف مکتوب کردن توافقات روی برگه کفایت نمیکند بلکه این کتابت باید بصورت فنی و حقوقی باشد تا قرارداد از چارچوب محکم حقوقی برخوردار باشد. در صورت تمایل برای داشتن قراردادی محکم و اصولی می توانید با اینجانب به عنوان وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی از طریق راه های ارتباطی همراه باشید. جهت دریافت مشاوره حقوقی فوری از طریق برنامه واتس آپ با وکیل قراردادها با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید و یا سوال خود را در قالب کامنت بیان کرده تا سریعا به آن پاسخ داده شود.

دیدگاهی در مورد “ناگفته های عملی و کاربردی برای تنظیم انواع قرارداد

  1. عبداله زبردست گفت:

    باعرض سلام واحترام
    در قرارداد پيش فروش در ماده ۱۰ مبایعنامه که به صورت دست نویس شرط شده است( در صورت عدم تعهد خریداران به تعهدات خود با توافق طرفین مقررگرید مورد معامله فسخ و به میزان پنجاه میلیون تومان به عنوان ضرروزیان به فروشنده پرداخت می گردد ) و برای شرط مدت ذکر نشده است وخریدار که میبایست در مواعد ذکر شده در قرارداد اقساط ثمن معامله را به فروشنده پرداخت نماید ، در دومرحله در پرداخت اقساط ثمن معامله نقض تعهد نمودند و همچنین خریدار در تاریخ مقرر در دفترخانه حضور پیدا نکردند.
    سوال؟
    الف: آیا شرط ذکر شده در قرارداد از شروط ( فاسخ ) میباشد، وبه محض اینکه خریدار نقض تعهد نمودند قرارداد به صورت قهری منفسخ گردیده است، و عدم ذکر مدت برای شرط در رویه قضایی اشکالی به وجود نمی آورد ممنون میشم پاسخ بفرمایید، با سپاس

    1. سمانه قنبری گفت:

      بله
      شرط از موارد فسخ می باشد که باید نسبت به فسخ یکطرفه اقدام شود و به تنهایی سبب انحلال قرارداد نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید