ملکی

زن ناشزه

زن ناشزه: یکی از مواردی که بر حقوق خانواده و تعامل میان زوجین آثاری به همراه دارد ، مسئله نشوز است که به علت اهمیت موضوع و نقش آن در استحکام بنیان خانواده، قرآن کریم در آیه 34 سوره نساء به آن پرداخته و راهکارهایی را هم برای مقابله با آن بیان نموده است. در برخی موارد شاهد این امر هستیم که زن منزل مشترک خود را ترک کرد و مرد را همراهی نمی کند حال می خواهیم به عنوان نشوز و اینکه در چه مواردی فرد ناشزه شناخته می شود از زبان وکیل بپردازیم. به موجب مقررات قانون مدنی ، پس از جاری شدن عقد نکاح میان زن و مرد ، زوج مکلف به پرداخت نفقه به همسر خود خواهد شد مگر اینکه زن ناشزه تلقی شود. شماره تماس وکیل خانواده: در صورت نیاز به برقراری ارتباط با وکیل خانواده و دریافت مشاوره حقوقی فوری با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.

نشوز در لغت چیست؟

نشوز در لغت به معنای بلند شدن و ارتفاع گرفتن می باشد.

نشوز در اصطلاح حقوقی به چه معناست؟

در اصطلاح حقوقی نشوز به معنای تمکین نکردن و نافرمانی و عدم انجام وظایف زناشویی هر کدام از زوجین تلقی می باشد.

تمکین در لغت چیست؟

تمکین در لغت به معنای الزام می باشد.

تمکین در زبان عامیانه:

در زمانی که صیغه عقد میان زن و مردی جاری شد هر یک از زن و شوهر موظف هستند یک سری از تکالیف قانونی و شرعی را در روابط خود رعایت نمایند. یکی از این وظایف تمکین می باشد که به لحاظ عرفی ، غالبا واژه تمکین را برای زنان استفاده می کنند. به عبارت دیگر زن موظف است در مقابل شوهر خودش به یک سری از وظایف قانونی و شرعی من جمله تمکین عام و خاص پایبند باشد و شرایط قانونی را رعایت کند. زن ناشزه پیشنهاد ما برای شما این است که مطالب ذیل را خوانده و در صورت نیاز آن را با دوستان خود به اشتراگ بگذارید: وکیل در شرق تهران شکایت کیفری نفقه وکیل شهر پردیس محاسبه مهریه به نرخ روز وکیل در نارمک

انواع تمکین توسط زن:

الف) تمکین عام: تمکین عام در اصطلاح حقوقی به معنای اطاعت از مرد در امور زندگی می باشد. مانند سکونت در منزلی که شوهر انتخاب کرده ، عدم خروج از منزل بدون اجازه از شوهر و حسن معاشرت با شوهر که عبارت است از خوش رفتاری با شوهر و رعایت نظافت و آرایش خود برای شوهر به نحوی که زمان ، مکان و شرایط خانوادگی به آنها اجازه داده است. ب) تمکین خاص: به معنای انجام وظایف خاص زناشویی و جنسی است. چنانچه زن به عدم تمکین عام و یا خاص اقدام کند و نشوز رخ دهد، چنین زنی اصطلاحا ناشزه نامیده می شود‎. شایان ذکر است، مرد هم اگر به وظایف خویش در برابر همسرش عمل ننماید ، ناشزه محسوب می شود‎. اما به طور کلی مساله نشوز در رویه و عرف منحصرا در مورد زنان مصداق پیدا می کند.

حکم پرداخت مهریه زن ناشزه:

گاهی برخی از افراد تصور می کنند که به زن ناشزه مهریه تعلق نمی گیرد و زن ناشزه مستحق دریافت مهریه نیست اما این تصور اشتباه است چرا که به موجب قوانین و مقررات ما ناشزه بودن زن مانع از مطالبه مهریه توسط زوجه نیست و این امر مسقط مهریه تلقی نمی شود در نتیجه صدور حکم ناشزه زن ربطی به مهریه نداشته اما به موجب قانون مانع از تعلق نفقه به زن می شود.‎

پیامدهای قانونی زن ناشزه:

نشوز از سوی زن طبق قانون منجر به ایجاد پیامدهایی برای زن خواهد بود که عبارت است از: 1- عدم استحقاق زن جهت دریافت نفقه براساس ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی. 2- امکان تقاضای گواهی عدم سازش از سوی مرد براساس موارد ذکر شده در ماده ۸ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۵۳ 3- ایجاد امکان ازدواج مجدد مرد با کسب اجازه از دادگاه با توجه به مواردی که در ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده مصوب سال۱۳۵۳ ذکر گردیده است. 4- ایجاد امکان طرح دعوی طلاق از طرف مرد.

1 نظر در “زن ناشزه

  1. dadsana گفت:

    مقالتون در زمینه زن ناشزه رو مطالعه کردم کامل بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید