واخواهی مهریه اشاره به اعتراضی دارد که مرد می تواند به دادگاه مبنی به بخشش قسمتی از مهریه و یا پرداخت بخشی از مهریه در صورتی که دادگاه بدون حضور مرد در دادگاه مهریه رای به پرداخت کل مهریه داده باشد، اعتراض نماید.
عدم حضور در دادگاه مهریه:
یکی از مسائل مربوط به مهریه که در دادگاه های حقوقی ممکن است رخ دهد، صدور حکم پرداخت مهریه بدون حضور فرد در دادگاه مهریه است. با توجه به عندالمطالبه بودن مهریه، فرد باید در هر شرایطی مهریه زن را پرداخت نماید و عدم حضور در دادگاه مهریه نمی تواند این موضوع را تغییر دهد که با توجه به همین موضوع، می توان گفت مهم ترین دلیل واخواهی مهریه نیز همین موضوع عدم حضور مرد در دادگاه مهریه است که باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای فرد می شود.در چه شرایطی واخواهی مهریه توسط دادگاه تایید می شود؟
با توجه به لایحه واخواهی مهریه، در هر شرایطی دادگاه رای به تایید اعتراض مهریه توسط مرد نمی دهد مگر در شرایطی که فرد بتواند ثابت نماید زن بخشی از مهریه خود را بخشید یا بخشی از مهریه توسط مرد پرداخت شده است که در این صورت حکم دادگاه در جهت پرداخت مهریه تغییر خواهد کرد.اگر وکیل مرد در دادگاه باشد، می توان درخواست واخواهی مهریه داد؟
خیر: در صورتی می توان اقدام به اعتراض مهریه نمود که مرد یا وکیل او در دادگاه حضور پیدا نکرده باشند و در صورتی که وکیل فرد در دادگاه حضور داشته باشند و دادگاه رای صادر نماید، نمی توان بیهوده به آن اعتراض نمود. البته در شرایطی که حق مرد ضایع شده باشد، فرد می تواند با مدرک معتبر که ثابت کند بخشی از مهریه پرداخت یا بخشید شده است، اقدام به تغییر حکم نماید.شرایط درخواست اعتراض به مهریه توسط مرد:
قبل تر به یکی از شرایط واخواهی مهریه که غایب بودن مرد بود اشاره کردیم، ولی در شرایط دیگری نیز مرد می تواند اقدام به اعتراض به میزان مهریه نماید که در ادامه به صورت کامل این موارد را نیز بررسی می کنیم.- غیبت مرد محکوم به پرداخت مهریه یا وکیل او در دادگاه بدوی
- عدم ابلاغ واقعی و قانونی حکم به مرد برای پرداخت مهریه زن
- دادخواست فقط به دادگاهی می تواند ارائه شود که حکم پرداخت مهریه توسط مرد را تایید کرده