تخلیه اماکن تجاری :عدم تخلیه عین مستاجره در زمان اتمام قرارداد اجاره جزو دعاویی رایجی است که بین مالک و مستاجر وجود دارد. در این گونه موارد مالک با طرح یک دعوای حقوقی در نزد مراجع صالح قضائی می تواند درخواست تخلیه مستاجر را بدهد و همچنین می تواند خواستار اجرتالمثل ایام تصرف بی مورد مستاجر شود.
شماره تماس وکیل ملکی:
این مقاله توسط حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی به نگارش در آمده است. شما همراه عزیز می توانید در صورت داشتن هر گونه سوال در ارتباط با تخلیه اماکن تجاری و دیگر دعاوی ملکی با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید تا با وکیل تخلیه اماکن تجاری مشاوره حقوقی دریافت نمایید.تعریف اجاره نامه در قانون:
اجاره نامه قراردادی می باشد که مطابق آن یک نفر (موجر)، بهرهبرداری از منافع خانه یا آپارتمان یا مغازه خود را برای مدت معین و در ازای اجاره بها (کرایه) به فرد دیگری (مستاجر) واگذار میکند.تعریف سرقفلی طبق قانون:
مطابق با ماده 6 قانون روابط موجر و مستاجر 76: سرقفلی عبارت است از این که هر گاه مالک، ملک تجاری خود را به اجاره واگذار نماید میتواند مبلغی را تحت عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت نماید. همچنین مستاجر میتواند در اثناء مدت اجاره برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستاجر دیگر به عنوان سرقفلی دریافت کند، مگر آنکه در ضمن عقد اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد. تبصره 1- چنانچه مالک سرقفلی نگرفته باشد و مستاجر با دریافت سرقفلی ملک را به دیگری واگذار نماید پس از پایان مدت اجاره مستاجر اخیر حق مطالبه سرقفلی از مالک را ندارد. تبصره 2- در صورتی که موجر به طریق صحیح شرعی سرقفلی را به مستاجر منتقل نماید، هنگام تخلیه مستاجر حق مطالبه سرقفلی به قیمت عادله روز را دارد.منظور از حق کسب و پیشه یا تجارت:
حق کسب و پیشه و تجارت عبارت است از این که به طور تدریجی و به مرور زمان و به صورت تدریجی برای مستأجر محل کسب و پیشه و تجارت به وجود می آید. در نتیجه بعد از این که مستأجر ملک تجاری، کار و فعالیت لازم را انجام داد و مشتری و اعتبار برای ملک تجاری به دست آورد، حق مالی برای مستاجر به وجود می آید که به آن، حق کسب و پیشه و تجارت مختص مستاجر گفته می شود. حق کسب و پیشه یا تجارت مطابق قوانین و مقررات به این معنی است که مالک نمیتواند پس از پایان یافتن مدت قرارداد ، مستاجر را مجبور به تخلیه مکان تجاری کند، لذا قرارداد به صورت خودکار تمدید میشود. در واقع مستاجر تا هر زمان که بخواهد میتواند ملک را در اجاره خود نگه دارد.نحوه دریافت حکم تخلیه اماکن تجاری:
برای دریافت حکم تخلیه اماکن تجاری، طرفین دعوا به دادگاه احضار می شوند. بعد از جلسات دادگاه و بعد از بررسی وضعیت و موقعیت و حق و کسب و پیشه در صورت صدور حکم تخلیه، مستاجر اگر به رای صادره اعتراض داشته باشد می تواند ظرف مدت 20 روز درخواست تجدیدنظر دهد و پس از طی این مدت رای و حکم تخلیه قطعی و اجرا خواهد شد.شرایط درخواست دستور تخلیه اماکن مسکونی و تجاری:
- مدت قرارداد استیجاری به اتمام رسیده باشد.
- قرارداد اجاره باید در 2 نسخه تنظیم شده باشد.
- هر دو نسخه اجاره نامه علاوه بر امضای مستاجر و مالک، باید حتما توسط 2 نفر شاهد امضا شده باشد.