کسی نمی تواند بدون اذن یا اجازه کسی از مال او استفاده نماید، شاید برای شما اتفاق افتاده باشد، در مواردی به دلیل نیاز خود وسیله ای از کسی گرفته باشید یا به اصطلاح خود قرض کرده باشید تا از آن استفاده کنید و سپس آن وسیله را به صاحبش بازگردانید، این اقدام در حقوق به نام عقد عاریه است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به صورت کامل تر با شرایط و اوصاف عقد عاریه آشنا شوید.
شماره تماس وکیل حقوقی:
این مقاله توسط حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی به نگارش درآمده است. شما همراهان عزیز می توانید در صورت داشتن هرگونه سوالی با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید و یا سوال خود را در قالب کامنت بیان کرده تا در سریعترین زمان ممکن به آن پاسخ داده شود.منظور از عقد عاریه چیست؟
معنای عاریه در لغت به معنای عاریت، قرضی، مصنوعی است و حقوق، عاریه عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین به طرف دیگر اجازه می دهد که از عین مال او به طور رایگان منتفع شود. عقد عاریه در ماده 635 قانون مدنی این چنین تعریف شده است: « عاریه عقدی است که به موجب آن احد طرفین به طرف دیگر اجازه میدهد که از عین مال او مجاناً منتفع شود . »شرایط انعقاد عقد عاریه:
مطابق ماده 190 عقد عاریه نیز مانند سایر عقود باید دارای شرایط ذیل، تحت عنوان شرایط اساسی صحت معامله باشد:- قصد و رضای طرفین.
- اهلیت طرفین (بلوغ، عقل و رشد)
- موضوع معین که مورد معامله.
- مشروعیت جهت معامله