تقسیم ترکه: شاید در اطرافیانتان دیده باشید که پس از این که شخصی فوت می کند بین اعضای خانواده او بر سر تقسیم اموالی که باقی مانده است اختلاف بوجود آمده است. باید بدانید بعد از فوت شخص در ابتدا باید بدهی های او پرداخت شود و پس از پرداخت دیون آن چیزی که از اموال متوفی باقی می ماند باید بین وراث به شکل درست تقسیم شود. در این مطلب برای شما همراهان عزیز 0 تا 100 چگونگی تقسیم ترکه را گفته ایم. در صورت داشتن هرگونه سوال با اینجانب حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.
تعریف ارث چیست؟
ارث به مالی گفته می شود که از متوفی به جا مانده و یا انتقال غیر قراردادی چیزی از شخص به شخص دیگر می باشد. که بدون اراده متوفی و بازماندگان او صورت می گیرد.منظور از ترکه و تقسیم ترکه:
ترکه به آن چیزی گفته می شود که از متوفی به عنوان دارائی و مال و اموال و بدهی و دیون برای وراث به جا می ماند. تقسیم ترکه یعنی تقسیم و تفکیک سهم هر یک از وراث متوفی به صورت توافقی یا ارجاع به دادگاه. بعد از فوت متوفی وراث برای تقسیم ارث ( ترکه ) به دو صورت می توانند عمل کنند: 1-انجام تقسیم بین وراث با توافق آنها 2-تقسیم با ارجاع امر به دادگاه پیشنهاد می شود مطالب ذیل را بخوانید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید: مالیات بر ارث وکیل ارث در تهران وکیل طلاق توافقی قرار رد دادخواست وکیل در نارمک فرم قرارداد همکاری آرایشگاهاقدامات لازم جهت تقسیم ارث ( ترکه ) :
براي تعيين تکليف ميراث هرکس پس از فوت، ابتدا باید ورثه را تعيين کرد و رسیدگی به این امر از سوي مرجع قانوني و با رعايت تشريفات مقرر در قانون را «انحصار وراثت» و راي صادر شده را «تصديق يا گواهي انحصار وراثت» مي نامند. مهر و موم ترکه: مهر و موم ترکه عبارت است از اقدامی که توسط مراجع قضایی صورت میگیرد، تا ورثه از هرگونه استفاده و دخل و تصرف در ترکه ممنوع شوند و این امر به منظور حفظ و نگهداری از ترکه انجام میگیرد. تحریر ترکه: مرجع صالح به درخواست وراث قانونی متوفی اقدام به تهیه فهرستی از داراییِ متوفی میکند؛ در این فهرست، نام کلیهی اموال منقول و غیرمنقول و بهای آن ها، حقوق، مطالبات و البته بدهیهای متوفی درج میشود. این عمل که به منظور تعیینِ دقیق میزان ماترک انجام میشود، تحریر ترکه نام دارد. قبول یا رد ترکه: وراث متوفی می توانند ترکه به جا مانده را طبق تحریر ترکه بپذیرند و یا آن را رد کنند. تصفیه ترکه: به درخواست ورثه و به منظور پرداخت بدهیها و دیون متوفی و خارج نمودن آن از ماترک متوفی انجام می شود. تقسیم ترکه: بعد از طی مراحل نامبرده شده نوبت به تقسیم ماترک بین وراث است.افرادی که می توانند درخواست تقسیم ترکه دهند:
کلیهی وراث متوفی و یا ولی و نمایندهی آنان و کسانی که به نحوی از وصیت بهره مند می شوند می توانند درخواست تقسیم ترکه کنند. نکته قابل توجه این است که اگر در نحوه و میزان تقسیم ترکه دعوای مطرح شود باید علیه کلیهی وراث باشد.بین ماترک و سهمالارث چه تفاوتی دارد؟
ماترک: به دارایی گفته می شود که پس از فوت از شخص متوفی باقی مانده است مانند: دارایی مثبت مثل اموال و حتی طلب و بدهی های متوفی سهم الارث: سهمی است که از اموال متوفی نصیب وراث می شود.مدارک لازم جهت تقسیم تَرکه:
- درخواست به همراه مشخصات درخواست دهنده
- گواهی انحصار وراثت
- صورت اموال در صورت عدم تحریر