دسته‌بندی نشده

دادخواست چیست؟

تنظیم و ارائه دادخواست اولین گام برای شکایت در دادگستری می باشد. پس هر فردی که می خواهد یک دعوای حقوقی را پیگیری کند باید اول با ارائه داد خواست شروع نماید. دادخواست یک برگه مخصوصی است که توسط دادگستری چاپ شده و اشخاص می توانند با تکمیل فرم داد خواست اقدام به شکایت حقوقی کنند لذا تنظیم و نگارش دادخواست دارای اهمیت و نکات مهمی است که بهتر است قبل از تنظیم و تقدیم آن به دادگستری با وکیل مجرب در این زمینه مشورت و بعد اقدام نمایید. در صورت تمایل می توانید تا پایان مقاله با من به عنوان وکیل پایه یک دادگستری همراه باشید.

شماره تماس وکیل حقوقی حرفه ای و مجرب:

این مقاله توسط حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی به نگارش درآمده است. در صورت نیاز به برقراری ارتباط با وکیل و دریافت مشاوره حقوقی با شماره 0912272413 تماس حاصل نمایید.

تعریف داد خواست چیست؟

داد خواست دارای مفهوم دادخواهی کردن است بنابراین کسی که مدعی حقی است باید خواسته خود را در داد خواست برای رسیدگی در دادگاه تقدیم کند. تفاوت دادخواست و درخواست

انواع دادخواست چیست؟

1)دادخواست بدوی به دادگاه حقوقی 2)داد خواست به شورای حل اختلاف 3)داد خواست واخواهی 4) داد خواست تقابل 5)داد خواست دادگاه تجدیدنظر 6)داد خواست فرجام خواهی 7)داد خواست دیوان عدالت اداری

آثار حقوقی تنظیم و ثبت داد خواست چیست؟

یکی از آثار قانونی تنظیم و ثبت داد خواست الزام دادگاه به رسیدگی یه دعوی در چارچوب دادخواست تنظیمی است و نه فراتر از آن که پس از رسیدگی دادگاه بر مبنای ادله قانونی خواهان ذیحقی آن را ثابت و یا در صورت عدم کفایت دلیل حکم به بی حقی او صادر خواهد کرد.

نحوه نگارش و تنظیم دادخواست چگونه است؟

مواردی که باید در دادخواست تصریح شود را قانون ذکر کرده است و تکمیل آن می تواند توسط فرد مدعی حق انجام شود ولی این مرحله به عنوان شروع طرح یک دعوی ،جزء مهمترین مرحله دادرسی محسوب می شود که در مواردی دارای ضمانت اجرای قانونی رد دادخواست ، ابطال دادخواست ، توقیف دادخواست را خواهد داشت که جزئیات تفصیلی آن به شرح ذیل می باشد بنابراین بهتر است برای جلوگیری از اطاله دادرسی و برخورد با ضمانت اجراهایی از قبیل قرار رد دادخواست ، قرار ابطال دادخواست ، قرار عدم استماع دعوی ، قرار رد دعوی با بهترین و مجرب‌ترین وکیل دادگستری پایه یک دادگستری و یا حتی نگارش آن را به او بسپارید. پیشنهاد می کنیم مطالب ذیل را بخوانید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوالی با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید: وکیل در شرق تهران خرید و فروش ملک قولنامه ای وکیل تخلیه ملک وکیل در نارمک طلاق از طرف زن

انواع ضمانت اجراهای دادخواست و دعاویی حقوقی:

  • قرار رد داد خواست:
در قانون مواردی ذکر شده است که در زمان تنظیم داد خواست باید توسط مدعی حق و یا یک وکیل مجرب نگارش و رعایت شود و عدم رعایت موارد قانونی دارای ضمانت اجرا می باشد مثلا به عنوان ساده ترین نوع آن، صدور قرار رد دادخواست است که اگر شخص مدعی محل اقامت خوانده را در دادخواست مشخص نکند و پس از اخطار رفع نقص به دلایل گوناگون از قبیل نقص دادخواست از طرف مدیر دفتر ، نقص آن را برطف نکند مدیر دفتر شعبه دادگاه دادخواست ناقص را رد خواهد کرد یا در مواقعی که خواهان دادخواست مشخص نباشد و یا محل اقامت وی تعیین نشده باشد مدیر دفتر دادگاه بدون اخطار آن را رد خواهد کرد.
  • قرار ابطال داد خواست:
صدور قرار ابطال داد خواست فقط در صلاحیت دادگاه می باشد که صدور حکم مستلزم انجام اقداماتی است که خواهان باید انجام دهد اما علیرغم اعلام از طرف دادگاه خواهان انجام نمی دهد. دادخواست
  • قرار رد دعوی:
قانون در مواردی از آیین دادرسی مدنی بیان کرده است که اگر شرایطی در قانون باید برای تنظیم دادخواست مدنظر گرفته شود اما رعایت نشده باشد و یا حتی در زمان طرح دعوی مسائلی گفته شده که خوانده بتواند به آنها ایراد و یا معترض شود رعایت نکند دادگاه بر مبنای آنها و ایراد خوانده بدون ورود در ماهیت دعوی قرار رد دعوی را صادر خواهد کرد.
  • قرار سقوط دعوی:
مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی: 1) در صورتی که خواهان پس از ختم مذاکرات درخواست استرداد دعوا کند و خوانده با استرداد دعوی موافق نباشد دادگاه می تواند قرار رد دعوی صادر کند ولی در صورتی که خواهان از دعوی خود به کلی صرف نظر کند دادگاه قرار سقوط دعوی صادر می کند. 2) اگر خواسته یا همان حق خواهان بنا به دلایلی زایل شود به تبع آن دعوا نیز ساقط خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید