استارت آپ به شرکتی می گویند که نیازهای عملی و موجود جامعه را تامین میکنند اما این متفاوت از شرکت دانش بنیان است چرا که اساس شرکت های دانش بنیان بر پژوهش و تحقیقات بنیادی است. به عبارت ساده تر ، استارتاپ به منظور راه اندازی یک کسب و کار با ایده جدید و نو می باشد.
استارتاپ چیست؟
منظور از استارت آپ، راه اندازی کسب و کارهای نوپا است که بر اساس یک ایده پایه ریزی شده است. یک ایده خلاقانه که با شناسایی نیازهای جوامع در تلاش است که با راه اندازی یک کسب و کار در راستای حل آن ها در واقع به درآمد برسد.انواع استارتاپ:
بر اساس مدل استیو بلنک 6 نوع استارت آپ وجود دارد که شرایط و قوانین هر کدام در کشورهای مختلف متفاوت است.- استارتاپ خود اشتغالی استارت آپ خود اشتغالی برای استخدام موسس طراحی شده است. طراحان وب و فریلنسرها از این دست استارت آپ هستند.
- استارتاپ مشاغل کوچک این نوع استارت آپ ها در بر گیرنده مشاغل کوچک از جمله فروشگاه های مواد غذایی، آرایشگاه ها، نانوایی ها، آژانس های مسافرتی و غیره هستند. این نوع استارت آپ برای تامین مخارج خانواده مناسب هستند. استارت آپ مشاغل کوچک برای مقیاس های بزرگ طراحی نشده است.
- استارتاپ توسعه پذیر این نوع استارت آپ توسط کارآفرینانی که معتقدند می توانند جهان را با ایده کسب و کار خود تغییر دهند ایجاد شده است. بنابراین در جستجوی یک مدل تجاری قابل توسعه و قابل گسترش هستند تا بتوانند توجه سرمایه گذاران را برای رونق کسب و کار جلب کنند. گوگل، فیسبوک و اوبر نمونه هایی از این نوع هستند.
- استارتاپ قابل خرید این مشاغل پس از دستیابی به نتایج مثبت و جلب توجه سرمایه گذاران، با هدف فروش به شرکت های بزرگ ایجاد می شوند. این نوع استارت آپ در شرکت های توسعه وب و موبایل بسیار متداول است. نمونه ای از این نوع استارت آپ اینستاگرام است که توسط فیسبوک خریداری شد.
- استارتاپ شرکت های بزرگ اعتبار استارت آپ های بزرگ محدود است. این شرکت ها باید محصولات جدید برای بازارهای مختلف را براساس خواست مشتریان، فناوری های جدید و رقابت با شرکت های مشابه عرضه نمایند.
- استارتاپ اجتماعی مشاغلی وجود دارد که کارآفرینان آنها می خواهند در جامعه تغییری ایجاد کنند و دنیای بهتری ایجاد کنند. بنابراین، هدف اصلی آنها کسب سود نیست بلکه بیشتر کمک به جامعه است. نمونه آن موسسات خیریه هستند.
ویزای استارتاپ چیست؟
یکی از راه های مهاجرت در عصر جدید مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ می باشد. روشن است که قشر هدف در این روش افراد نخبه و با استعداد و با توانمندیهای مربوط به پایهگذاری یک کسب و کار ریسکپذیر هستند که قصد دارند یک کشور بهتر را برای راهاندازی و یا توسعه کاری که هماکنون دارند انتخاب کنند. در حقیقت کشور مقصد در این روش قصد دارد با ارائه امکانات و زیرساخت مناسب، موفق به جذب پدیدههای دنیای نوآوری شود.
شروط اصلی ویزای استارتاپ چیست؟
- توانمندیهای فردی : کسی که به دنبال راهاندازی یک کسبوکار نوپای نوآورانه است، طبعاً در خود تواناییهایی را یافته است. ممکن است این توانمندیها فنی-نرمافزاری یا مدیریتی و یا تجربی باشد. برای برخی دیگر ممکن است به علت تحصیلات مرتبط با موضوع کسبوکار مطرح شده باشد. چرا که صرفاً داشتنِ یک ایده به معنای آمادگی مواجهه با سختیهای کارآفرینی نیست. در هر صورت این مهم است که شما جواب مشخصی برای این سؤال داشته باشید که: «چرا فکر میکنید شخصیت مناسبی برای راهاندازی یک استارتاپ هستید؟»
- طرح کسب و کار عالی : وقتی از داشتن یک طرح کسبوکار عالی صحبت میکنیم یعنی نهایت بیزینسپلنی که میتوانید تصور کنید؛ با تمام اسناد پشتیبان و تمامی پیشبینیهای معمولاً پنجساله براساس مارکتریسرچهای دقیق از جغرافیای آتی کسبوکار شما. معمولاً بهترین کار این است که حتی اگر خودتان استاد بلامنازع بیزینسپلننویسی هستید، مسئولیت نگارش آن را به عهده شرکتهای حرفهای در همان کشور واگذار کنید تا با اطمینان خاطر بیشتری این روند ادامه یابد.
- اخذ تأییدیه از نهادهای اقتصادی : کشورهای مختلف راهکارهای متنوعی برای درک این نکته که چقدر طرح و تیم شما میتواند واقعی باشد دارند. در برخی از کشورها همانند کانادا و فرانسه، باید یک اکسلریتور (شتابدهنده)، انکوبیتور (رشددهنده) و یا انجلاینوستور (فرشته سرمایهگذار) سرمایهگذاری بر طرح شما را قبول کند و در برخی دیگر همانند انگلیس مهم است که یک سازمان و یا شرکت اقتصادی طرح شما را تأیید کند. مابین کشورها تفاوتی نیست، در هر صورت سختترین بخش این مسیر همین موضوع است. در حقیقت از آنجا که پس از دریافت این تأییدیه، باقی کارها دیگر آسان میشود، اصل کار پیش روی شما همین است. (که البته این مهم به دوش ما خواهد بود)
- توان مالی در حد پوشش هزینههای اولیه : کشورهای پذیرنده باید مطمئن شوند که شما هزینه اولیه زندگی برای چند ماه اولیه را پس از ورود به کشورشان خواهید داشت. در اغلب کشورها این هزینه بسیار کم و قابل مدیریت است. هرچند اگر قصد اقدام همزمان با خانواده خود را داشته باشید میتواند این هزینه نسبتاً بالا رود.
کشورهای مهاجرپذیر از طریق ویزای استارتاپ:
در مجموع بیش از ۳۰ کشور جهان در حال حاضر نسبت به صدور این ویزا اقدام کردهاند.
مقاصد مهاجرت استارتاپ ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
کشورهای با دسترسی دشوارتر و مطلوب تر: ژاپن، آمریکا، انگلستان، کانادا، ایرلند، آلمان، استرالیا، اتریش، فرانسه، هلند، نیوزیلند، سنگاپور، سوئد و دانمارک
کشورهای با هزینه زندگی پایین: پرتقال، ایتالیا، قبرس، لاتویا، لیتوانی، لهستان، اسپانیا و استونی
ویزای استارتاپ مختص اشخاص ذیل می باشد:
- فرد یا تیمهایی که ایده جدید و یا طرحی برای اجرا دارند و از توانمندیهای خوبی بهخصوص در عرصه زبان برخوردارند و ترجیح میدهند استارتاپ خود را در یک کشور جدید راه بیندازند.
- دانشجویانی که در یک کشور خارجی تحصیل کردهاند و در پایان ویزای تحصیلیشان مایل هستند با راهاندازی یک استارتاپ، هم مشغول به کار شوند و هم ویزای خود را از حالت دانشجویی خارج سازند.
- استارتاپ راهاندازهای حرفهای که بعد از چندین تجربه ملی مایل هستند توان خود را در عرصه بینالمللی مورد بررسی قرار دهند.
- استارتاپهای موفق ایرانی که مایل هستند با تأسیس شعبه و یا راهاندازی کسب و کاری مشابه فعالیتی که در ایران داشتند، حالا در کشوری دیگر، به طرف درآمد ارزی سوق پیدا کنند.
مدت زمان اخذ ویزای استارتاپ:
از زمان ثبت نام شما در هوم آفیس یک فرآیند ۳ ماهه در انتظار شما خواهد بود. اما پیش از ثبتنام باید بیزینسپلن شما را تهیه کرده و تأییدیههای لازم را برای آن به دست آورده باشیم که این فرآیند نیز حدود ۳ ماه به طول خواهد انجامید. با این حساب این فرآیند حدود ۶ تا ۷ ماه به طول خواهد انجامید.
روند همکاری ما چگونه پیش خواهد رفت؟
- در ابتدا شما با برخی از پروندههای موفق ما آشنا میشوید، تا به اطمینان مورد نیاز برسید.
- خروجی برنامه ارزیابی با همراهی شرکای خارجی ما مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه به شما اعلام میگردد.
- اگر شرایط شما مورد قبول واقع نشود دلایل آن به شما گفته میشود و میتوانید برای حل آنها بکوشید.
- اگر برنامه شما پذیرفته شده باشد، جلسه توجیهی جهت ارائه اطلاعات قانونی، مالی و اداری با شما برگزار میشود.
- اگر موافقت حاصل شود و قرارداد منعقد شود، کار تهیه بیزینسپلن آغاز میشود.
- پس از تکمیل طرح از آن دفاع شده و تأییدیه آن توسط شرکای بینالمللی ما (و صد البته با کمک خودتان) اخذ میشود.
- امور ویزایی شما را انجام داده و شما رهسپار کشور مقصد میشوید.