ملکی

مجازات ساخت و ساز بدون مجوز

قانون پیش فروش ساختمان
با توجه به این که هر گونه ساخت و ساز در محدوده شهرها، مستلزم دریافت پروانه ساخت می‌باشد، چه می‌شود اگر بدون دریافت پروانه ساخت و بدون مجوز اقدام به ساخت و ساز در محدوده شهر نمایم و مجازات ساخت و ساز بدون مجوز دقیقاً چیست؟ اگر برای شما نیز سؤال است که جرائم ساخت و ساز بدون مجوز چیست و اصلاً در چه شرایطی ساخت و ساز ما بدون مجوز و غیرقانونی تلقی می‌شود، در این مقاله همراه ما باشید تا با صفر تا صد نکات ساخت و ساز بدون مجوز بپردازیم و مهم‌ترین مجازات‌های ساخت و ساز غیر مجاز را بررسی نمایم؛ به علاوه با توجه به حجم این نوع دعاوی، در انتهای مقاله به شما بهترین وکیل ملکی در تهران را نیز معرفی می‌کنیم تا به واسطه استفاده از خدمات یک تیم متخصص، بتوانید پرونده خود را در سریع‌ترین زمان ممکن حل نماید. منظور از ساخت و ساز غیرمجاز چیست؟ ساخت و ساز هر گونه سازه، اعم از انواع ساختمان، مغازه یا ساختمان‌های تجاری در محدوده و حریم شهر، قبل از هر چیزی نیازمند دریافت مجوز و پروانه ساخت از شهرداری می‌باشد و در صورتی که شما اقدام به ساخت و ساز بدون دریافت پروانه ساخت نماید، اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز کرده‌اید؛ به علاوه این تنها موقعیتی نیست که شما اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز می‌کنید، زیرا در شرایطی که شما مجوزهای لازم را نیز دریافت کنید اما خلاف مفاد مجوز اقدام به ساخت و ساز نماید نیز دچار ساخت و ساز غیرمجاز شده‌اید و شهرداری با شما برخورد خواهد کرد.

مجازات ساخت و ساز غیر مجاز چیست؟

مجازات ساخت و ساز بدون مجوز با توجه به نوع تخلف توسط کمیسیون ماده 100 مشخص می‌شود و نمی‌توان از یک حکم مشخص برای تمام تخلفات استفاده نمود، زیرا در برخی از موارد، کمیسیون ماده 100 با توجه به وضعیت ملک، مغازه یا هر سازه‌ی دیگری، دستور به تخریب آن می‌دهد و در برخی از شرایط فقط به دریافت جریمه با توجه به متراژ و ارزش سازه، بسنده می‌کند؛ با توجه به این موضوع، در ادامه مقاله انواع تخلفات در ساخت و ساز بدون مجوز و دسته بندی ساخت و ساز بدون مجوز را بررسی می‌کنیم و مجازات هر کدام را نیز تعریف می‌کنیم. انواع تخلفات در ساخت و ساز بدون مجوز قبل‌تر نیز به تخلف ساخت و ساز بدون مجوز اشاره داشتیم که به 2 شکل بود و در هر دو صورت نیز شهرداری با بررسی وضعیت ملکی شما، اقدامات لازم را نسبت به ملک شما انجام می‌دهد و ممکن است ملک شما به صورت کامل یا قسمتی از آن تخریب شود یا فقط شما جریمه نقدی با توجه به متراژ و ارزش ساختمان شوید؛ فارغ از موضوعات گفته شده، انواع تخلفات در ساخت و ساز بدون مجوز شامل موارد زیر است.
  • ساخت و ساز بدون مجوز رسمی شهرداری برای ساخت و ساز
  • ساخت و ساز برخلاف مفاد مجوز دریافت شده از شهرداری مانند ساخت و ساز بیشتر از حد ذکر شده در مجوز
مجازات ساخت و ساز بدون مجوز

مجازات ساخت و ساز بدون مجوز

ساخت و ساز بدون مجوز به چند دسته تقسیم بندی می‌شود؟

با این که دو نوع تخلف کلی در ساخت و ساز غیرمجاز وجود دارد، ولی خود این دو حالت نیز می‌توانند به دلایل مختلف مورد تخلفی محسوب شده و با توجه به تخلف اعمال شده در ساختمان، اقدامات لازم نسبت به آن انجام می‌شود؛ به بیان دیگر، ممکن است در ساخت و ساز سازه‌های تجاری یا شخصی، بهداشت رعایت نشود که در این شرایط به طور معمول و در صورتی که شرایط رفع مشکلات بهداشتی وجود نداشته باشد، شهرداری اقدام به تخریب سازه می‌کند، ولی از سمت دیگر ممکن است تخلف سازه به شکلی باشد که فقط جریمه برای آن اعمال شود که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.
  1. تخلف مربوط به احداث نکردن پارکینگ
یکی از متداول‌ترین تخلفات ساختمانی که صاحب ملک را مجبور به پرداخت جریمه می‌کند، تخلف مربوط به احداث نکردن پارکینگ می‌باشد که شهرداری در صورتی که امکان اصلاح ساختمان وجود داشته باشد، دستور به اصلاح ساختمان می‌دهد و در صورتی که این امر میسر نباشد، به میزان 1 الی 2 برابر ارزش معاملاتی ساختمان نسبت به فضای از بین رفته پارکینگ که برای هر پارکینگ 25 متر می‌باشد، صاحب ملک را جریمه می‌نماید.
  1. رعایت نشدن اصول شهرسازی، فنی و بهداشتی
یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در ساخت انواع سازه با هر نوع کاربری رعایت شود، رعایت اصول شهرسازی، فنی و بهداشتی می‌باشد که در غیر این صورت، پرونده تخلف شما به کمیسیون ماده 100 ارسال می‌شود و در این کمیسیون رأی به تخریب کامل سازه داده می‌شود.
  1. تخلف در حوزه تغییر کاربری
تغییر کاربری نیز یکی دیگر از تخلفاتی است که در ساخت و ساز ساختمان‌ها ممکن است اتفاق بیافتد که در این شرایط نیز پرونده ملکی به کمیسیون ماده 100 ارسال می‌شود تا دستور به تعطیلی ملک داده شود تا زمانی که ملک با حالت کاربری اصلی خود بازگردد که در این صورت نیز کمیسیون ماده 100 باید برای ساختمان تصمیم گیری مجدد نماید و انجام این امر نیز توسط مأمورین شهرداری انجام می‌شود.
  1. تخلف مهندس ناظر ساختمان
نوعی دیگر از تخلف وجود دارد که مربوط به مهندس ناظر ساختمان می‌باشد به شکلی که برای ساخت سازه مهندس ناظر باید حضور داشته باشد و نظارت نماید تا ملک مطابق نقشه ساخت طراحی و ساخته شود و در صورتی که تخلفی دید اقدام به اصلاح آن نماید، ولی در صورتی که این تخلفات گزارش نشود، مهندس ناظر ساختمان متخلف بوده و پرونده او برای بررسی به کمیسیون ارسال می‌شود.
  1. تخلف و تجاوز به معابر شهر
تخلف در زمینه تجاوز به معابر شهر یکی دیگر از مشکلاتی است که می‌تواند پای شهرداری را به ساخت و ساز شما باز نماید که در این شرایط شهرداری اقدام به توقف ساخت یا نوسازی ملک مربوطه نموده و پرونده شما را برای بررسی دقیق‌تر و تعیین مجازات به کمیسیون ماده 100 ارسال می‌نماید.
  1. احداث ساختمان بدون مجوز
در زمینه احداث ساختمان بدون مجوز نیز در صورتی که اصول فنی، بهداشتی و شهرسازی در آن رعایت شده باشد، کمیسیون ماده 100 به جریمه نقدی بسنده می‌کند و در غیر این صورت نیز، دستور به تخریب کلی ملک داده می‌شود؛ بد نیست بدانید که جریمه مربوط به این نوع تخلف به میزان 10/1 ارزش معاملاتی بنا به ازای هر متر مربع می‌باشد.
  1. تخلف تراکم اضافی در ساختمان
برای تخلف تراکم اضافی در ساختمان نیز به طور معمول کمیسیون ماده 100 به میزان 10/1 ارزش معاملاتی بنا به ازای هر متر مربع جریمه در نظر می‌گیرد مگر در شرایطی که اصول فنی، بهداشتی و شهرسازی در آن رعایت نشده باشد که در این صورت دستور به تخریب سازه داده می‌شود. مجازات ساخت و ساز غیر مجاز توسط کدام ارگان بررسی می‌شود؟ یکی از نکات مهمی که باید درباره ساخت و ساز غیرمجاز بدانید، بررسی و تعیین مجازات‌های مربوطه توسط کمیسیون ماده 100 می‌باشد و نه خود شهرداری، با این که این کمیسیون در خود شهرداری‌ها متمرکز هست و فعالیت دارد، ولی عضوی جدا محسوب می‌شود که شامل افراد حقوقی مختلفی می‌باشد که درباره تخلفات ساختمانی تعیین و تکلیف می‌کنند.

کمیسیون ماده 100 را چه افرادی تشکیل می‌دهند؟

همانطور که گفته شد، کمیسیون ماده 100 در شهرداری مستقر است ولی شامل افراد حقوقی دیگری است که تصمیمات مربوط به ساختمان‌های متخلف را می‌گیرند؛ با توجه به موضوعات گفته شده، در ادامه به مهم‌ترین اعضای کمیسیون ماده 100 می‌پردازیم.
  • نماینده وزیر کشور
  • نماینده وزارت راه و شهرسازی
  • نماینده دادگستری
  • نماینده شهرداری

آیا می‌توان به رأی کمیسیون ماده 100 اعتراض نمود؟

با توجه به این که کمیسیون ماده 100 جزو مراجع شبه قضایی می‌باشد، پس می‌توان به رأی این کمیسیون اعتراض نمود که البته برای این امر باید به صورت تخصصی عمل نماید که توصیه می‌کنیم برای این امر قبل از هر کاری با یک وکیل متخصص ملکی در ارتباط باشید؛ فارغ از این موضوع، برای اعتراض به رأی کمیسیون در دیوان می‌بایست دادخواست حقوقی تنظیم و به همراه ضمائم آن به دفاتر یا شعب دیوان عدالت اداری مراجعه نماید.

مشاوره ملکی رایگان با تیم وکیل ابراهیمی

با توجه به موارد گفته شده، در صورتی که درگیر دعاوی ساختمانی و  ملکی هستید و می‌خواهید به رأی کمیسیون ماده 100 اعتراض نماید، توصیه می‌کنیم جهت دریافت مشاوره ملکی رایگان با تیم وکیل ابراهیمی از طریق شماره «09122724813» در ارتباط باشید؛ بد نیست بدانید که به واسطه مشاوره ملکی با تیم وکیل ابراهیمی، می‌توانید اطلاعات خوبی درباره وضعیت پرونده خود بدست آورید که در فرآیند و پروسه کاری پرونده شما می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد.  

هزینه وکیل ملکی چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه خدمات وکیل ملکی در تیم وکیل ابراهیمی با توجه به پرونده شما مشخص می‌شود و تا زمانی که پرونده شما از ابعاد مختلف بررسی نشود، نمی‌توان تعرفه وکیل ملکی را به صورت دقیق مشخص نمود؛ البته بد نیست بدانید که هدف تیم وکیل ابراهیمی، ارائه خدمات با بهترین کیفیت و کمترین تعرفه ممکن به شکلی است که شما می‌توانید از طریق توافق با وکلای تیم وکیل ابراهیمی، از خدمات ملکی ما در زمینه ساخت و ساز غیرمجاز بهرهمند شوید؛ برای استفاده از خدمات بهترین وکیل ملکی در تهران، می‌توانید از طریق شماره «09122724813» با متخصصین ما در ارتباط باشید.

جمع بندی

مجازات ساخت و ساز بدون مجوز معمولاً با در نظر گرفتن نوع تخلف به 2 مدل جریمه نقدی و تخریب بخشی یا کل سازه می‌باشد که در کمیسیون ماده 100 در این باره تعیین و تکلیف شده و توسط شهرداری حکم اجرا می‌شود؛ معمولاً در شرایطی که سازه از نظر فنی، شهرسازی و بهداشتی مشکلی نداشته باشد، دستور به تخریب داده نمی‌شود و به میزان مشخصی جریمه از مالک ملک گرفته می‌شود ولی در صورتی که مشکلات ذکر شده در ملک مشاهده شود، دستور به تخریب داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید