معافیتهای مالیات بر ارث: قوانین و شرایط
معافیتهای مالیات بر ارث یکی از مهمترین مباحث در قانون مالیات است که در دو دسته مختلف تقسیمبندی میشود. هر کدام از این دستهها معافیتهای مالیاتی خاص خود را دارند. قانون مالیات بر ارث در سالهای اخیر تغییرات متعددی را تجربه کرده است، به طوری که افرادی که قبل از سال 95 فوت کردهاند، با افرادی که پس از این سال درگذشتهاند، قوانین متفاوتی روبهرو هستند. در این مقاله به بررسی این تفاوتها پرداخته و بهترین وکیل مالیاتی برای مالیات بر ارث را معرفی میکنیم. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که نمیدانید کدام قانون مالیات بر ارث شامل حالتان میشود، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
قانون مالیات بر ارث چیست؟
معافیتهای مالیات بر ارث
محاسبه مالیات بر ارث آنلاین
دستهبندی قوانین معافیتهای مالیاتی
همانطور که اشاره شد، قوانین مالیات بر ارث به دو دسته قدیم و جدید تقسیم میشود:
- قوانین قدیم: برای افرادی که قبل از سال ۱۳۹۵ فوت شدهاند و شامل معافیتهای مالیاتی بیشتری هستند.
- قوانین جدید: برای افرادی که بعد از سال ۱۳۹۵ فوت شدهاند و شامل تغییراتی در میزان و نحوه پرداخت مالیات هستند.
معافیتهای قانون جدید مالیات بر ارث
قانون معافیتهای مالیاتی در تمامی زمینهها بهطور مداوم در حال تغییر است و ممکن است موارد جدیدی به آن اضافه یا از آن کم شود. با این حال، این تغییرات به این معنا نیست که تمام مواد مندرج در آن تغییر خواهند کرد. بهطور کلی، قوانین معافیت مالیات بهویژه در مورد مشمولین ثابت هستند. برخی از مواردی که ممکن است در این تغییرات ذکر شوند عبارتند از:
- بدهی مالیاتی فرد متوفی
- هزینههای مربوط به کفن و دفن متوفی
- خسارتهای فوت و دیه در صورتی که فرد مقصر حادثه باشد
- بیمههای عمر و زندگی فرد
- اموالی که بهطور وقف برای ارگانهای دولتی اختصاص یافتهاند
- مبالغ خرجشده توسط مؤسسات بیمه یا کارفرماها
- پسانداز، بازنشستگی یا مستمری فرد متوفی
با توجه به این موارد، ممکن است همچنان با موارد مشابهای در قوانین قدیمی روبهرو شوید که نشاندهنده یکسان بودن این قانون برای تمام مشمولین است
معافیتهای ویژهی مشمولین قانون قدیم
قانون معافیتهای مالیاتی شامل دو دسته اصلی است. دسته اول مربوط به افرادی است که قبل از سال 95 فوت کردهاند و طبق این قوانین، این افراد از معافیتهای مالیاتی بیشتری برخوردار هستند نسبت به افرادی که بعد از سال 95 فوت کردهاند. فارغ از تغییرات بعد از این تاریخ، معافیتهای ویژه قانون قدیم شامل موارد زیر میشود:
- سهام شرکتهای بورسی با فعالیت مثبت به میزان 40 درصد
- موجودی حسابهای غیربانکی فرد فوت شده به میزان 80 درصد
- سپردههای بانکی فرد فوت شده به میزان 80 درصد
- سهام شرکتهای غیر بورسی به میزان 40 درصد
- داراییهایی که در بخشهای مختلف صنعتی باشند به میزان 49 درصد
مالیات بر اموال نقدی متوفی
معافیت مالیات بر ارث خانواده ایثارگران
چه کسانی از پرداخت مالیات بر ارث به طور کامل معاف هستند؟
طبقه اول وراث خانواده شهدا
طبقه دوم وراث خانواده شهدا
اهمیت داشتن وکیل مالیاتی برای مالیات بر ارث
بهترین وکیل مالیات بر ارث در تهران
با توجه به موضوعات مطرح شده، اگر شما نیز به دنبال وکیل مالیاتی مجرب در تهران برای حل مشکلات و دعاوی مالیاتی مربوط به ارثیه هستید، میتوانید با وکیل مالیات بر ارث ما در تیم وکیل ابراهیمی در ارتباط باشید. توجه داشته باشید که شما میتوانید قبل از هر اقدامی از مشاوره رایگان تیم وکیل ابراهیمی بهرهمند شوید تا از مواجهه با مشکلات مالیاتی مربوط به ارثیه جلوگیری کرده و چشماندازهای پیش رو را به بهترین نحو ممکن مدیریت کنید. برای مشاوره، کافی است با شماره 09122724813 تماس بگیرید.
نتیجه گیری
معافیتهای مالیات بر ارث یکی از موضوعات مهم در پرداخت مالیات بر ارث است که به دو دسته قانون مجزا تقسیم میشود. این قوانین به دو بخش قبل و بعد از سال 95 تقسیم شدهاند و طبق این قوانین، افراد موظف به پرداخت مالیات بر ارث به میزان مشخص هستند. باید توجه داشته باشید که مالیاتهای مستقیم یکی از مهمترین منابع تأمین بودجه کشور برای اهداف عمومی به شمار میروند. به همین دلیل، پرداخت مالیات، همانند سایر مالیاتهای مستقیم، از اهمیت زیادی برخوردار است و قوانین مربوط به آن نیز سختگیرانه هستند. بنابراین، برای جلوگیری از مشکلات مالیاتی و اطمینان از پرداخت صحیح مالیات، توصیه میشود که در زمان مقرر و به کمک وکیل مالیاتی معتبر، اقدام به پرداخت مالیات خود نمایید.