یکی از جرائم شایع در سطح جامعه ایران جرم تبانی و اعمال نفوذ می باشد به صورتی که اگر اشخاص با سوء نیت درصدد رفتار مجرمانه در موضوع تبانی باشد می تواند با برخورد سخت قانون همراه باشد برای همین مطابق ماده ۶۱۱ قانون مجازات اسلامی: هر گاه دو نفر یا بیشتر اجتماع و تبانی بنمایند که علیه اعراض یا نفوس یا اموال مردم اقدام نمایند و مقدمات اجرائی را هم تدارک دیده باشند ولی بدون اراده خود موفق به اقدام نشوند حسب مراتب به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهند شد.
اگر با شکایت تبانی مواجه شده اید و درصدد محاکمه می باشید لایحه دفاعیه ذیل در این موضوع به عنوان نمونه کاری اینجانب حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری می باشد و به عنوان نمونه مورد استفاده قرار دهید.
قانون گذار در ماده 2 قانون مجازات تبانی برای بردن مال دیگری تصریح نموده است:
اشخاصی که به عنوان شخص ثالث در دعوایی وارد شده یا به عنوان شخص ثالث بر حکمی اعتراض کرده یا بر محکوم به حکمی مستقیماً اقامه دعوی نمایند و این اقدامات آنها ناشی از تبانی با یکی از اصحاب دعوی برای بردن مال یا تضییع حق طرف دیگر دعوی باشد، کلاهبردار محسوب و علاوه بر تأدیه خسارات وارده به مجازات کلاهبرداری محکوم خواهند بود .تبانی هر یک از طرفین دعوای اصلی با اشخاص فوق نیز در حکم کلاهبرداری است و مرتکب به مجازات مذکوره محکوم میگردد. از جمله جرائمی که در حکم کلاهبرداری هستند، تبانی برای بردن مال دیگری است که اگرچه شکایت تبانی برای بردن مال دیگری بایستی اقامه شود اما مجازات جرم مزبور به مجازات جرم کلاهبرداری تسری می یابد.نمونه لایحه دفاعیه برای دفاع از جرم تبانی:
لازم به ذکر است این لایحه صرفا نمونه کار تجربی موفق می باشد بنابراین توصیه بر کپی از محتویات آن برای موضوع شخصی نمی شود.
بسمه تعالی
ریاست محترم دادگاه کیفری دو استان …………….. باسلام احتراما اینجانب به وکالت از ناحیه موکل در خصوص پرونده به شماره کلاسه فوق الذکر به استحضار عالی می رساند: شرح ماوقع حسب رابطه دائن و مدیونی فی مابین طرفین پرونده و مراجعات مکرر موکل به شاکی برای تسویه حساب اما متاسفانه شاکی از این امر امتناع نموده و اقدام به شکایت کیفری علیه موکل نموده است در نهایت با طی مراحلی دادرسی بصورت غیابی و من غیرحق موکل را محکوم نموده است. شایان ذکر است موکل اینجانبان، از جایگاه و موقعیت اجتماعی و شغلی ویژه و ممتازی برخوردار است لذا ارتکاب عنوان مجرمانه مذکور در دادنامه دور از ذهن است. فلذا اینجانبان دفاعیات به شرح و تفصیل ذیل تقدیم می دارد:- مطابق قوانین و مقررات جاری و شرع مقدس اسلام اصل بر برائت است لذا برای انتساب دادن جرم علاوه بر انگیزه و قصد مجرمانه (عناصر سه گانه عنصر مادی، عنصر معنوی، عنصر قانونی) باید دلایل و مدارک محکمه پسند نیز موجود باشد.
- مهمترین رکن جرم اعمال نفوذ… عنصر مادی می باشد که باید شرایط ذیل را داشته باشد:
- موکل شاکی پرونده آقای ……………… را به هیچ عنوان نمی شناسد و داشتن هرگونه مراوده و ارتباط از اساس مورد مورد تکذیب می باشد مضافا اینکه رعایت شرایط قانونی و شرعی شهادت شهود تعرفه شده شکات من جمله مشاهده حضوری و شناخت موکل مورد تردید و انکار می باشد.
با سلام و ادب
در خصوص این مطلب باید به علم قاضی و اگاهی دادن درست و صحیح به قاضی محترم بررسی کننده پرونده متذکر می شوم که همانگونه که هر جرمی منشاءمادی وتفکر نادرست از نفوذ از این حرکت مجرمانه و تضعیف کننده موقت عدالت دارا می باشد متوان به فرد صاحب نفوذ و طرف مقابلش و رفتار های مجرمانه دو طرف این ادعا مورد را بخوبی کنترل کرد که عدالت بشکل واقعی در سطح جامعه اشکا شود و اعتماد مردمی نسبت به عملکرد درست قوه قضاییه بدست اید
با پوزش از ارسال تکراری موضوع مورد نظر با این موافق به علم قاضی و حضور وکلای با تجربه و مخلص در زمینه کاری بدلیل عدم اطمینان از تاثیر گذاری این مورد شاید به اشتباه چندین بار ارسال انجام صورت گرفته و پوزش میطلبم و مهم تر از ان داشتن اعتماد به سیستم قضایی حاکم بر کشور اسلامی ایران می باشد که متا سفانه در این مورد با وجود دلیل و مستندات اجازه ابراز حقانیت هم نداریم که در انتها گنه کرد به بغداد اهنگری بریدنند به بلخ سر مسگری . و من اله .. توفیق
با توجه به وکالت بسیار دقیق و موشکافانه اقای ابراهمیی با انکه توفیق مواجه حضوری را با ایشان قسمت نداشتم اما تبانی در هر خرمی جرمی که اثار بجامانده از تباه کردن حقی میام ار فردی که با تبانی و ساخت و ساز وداشتن وجاهت قانونی و سمت اجتماعی نمتوان به قاضی برسی کننده پرونده دردست برسی پشنهاد مطالعه مقرضانه یک مورد دلیل بی گناهی شخص دیگر نیست و این خود عدالت هست که شغل قاضی را سبگین و مبرا می کند در تمام دنیا انسانهای دارای خرد به جایگاه قضاوت وقاضی احترام گذاشته و این مهم را به عنوان فرض اصلی برای بر قراری عدالت در جامعه در نظز می گیرند برای شما که دستی بر اتش دارید هیچ زیاده عرضه نمی گردد و به عدالت خدا و بندگان مخلصش درود می فرستم.