نفقه حقی است که بعد از عقد دائم به گردن شوهر است و باید به هر ترتیب به زن پرداخته شود. این میزان مال برای شروع زندگی از سمت زوج به زوجه داده می شود و به هیچ وجه نمی توان از پرداخت آن سر باز زد مگر در چند مورد خاص. دقت داشته باشید که نفقه فقط در ازدواج دائم وجود دارد و حقی غیرقابل انکار می باشد که در صورت عدم پرداخت زوجه می تواند با کمک وکیل نَفقه برای گرفتن این حق اقدام کند.
نفقه چیست و شامل چه چیزهایی می شود؟
طبق ماده 1107 قانون مدنی نَفقه شامل همه نیاز های متناسب و متعارف با وضعیت زن است و می تواند مسکن، پوشاک و خوراک را شامل شود. به علاوه نَفقه شامل هزینه های درمان زوجه نیز می باشد. نفقه برای هر زن فرق داشته و طبق نظر کارشناسان با توجه به در نظر گرفتن تمام نیازهای زن و شان او در نظر گرفته می شود.ارتباط تمکین با پرداخت نفقه:
تمکین یکی از موارد خاصی است که به موجب آن پرداخت یا عدم پرداخت نفقه می تواند قانونی باشد. به بیان دیگر تمکین حقی است که برای مرد وجود داشته و باید توسط زن انجام شود که در غیر این صورت مرد نه تنها می تواند از پرداخت نَفقه سر باز زند بلکه می تواند برای موارد دیگر مانند ازدواج مجدد به دادگاه نیز مراجعه کند. البته دقت کنید که اگر زوجه بتواند ثابت کند که زندگی با زوج باعث ضرر مالی، جانی و شرافتی او شده دیگر حقی بر گردن زوجه برای تمکین نمی باشد و نَفقه نیز به او تعلق می گیرد.هزینه درمان زوجه در نَفقه تا چقدر محاسبه شده است؟
طبق قانون، نَفقه کامل برای درمان زوجه فقط ملزم به درمان های متعارف می باشد و در مواردی مانند بیماری های صعب العلاج که هزینه های بسیار بالایی دارند و پرداخت آن از توان زوج خارج است، حکم دادگاه میزان نفقه برای درمان را با توجه به میزان بضاعت زوج مشخص می کند.