عقد هبه

عقد هبه: یکی از قراردادهای پر کاربرد در سطح جامعه، قرارداد یا عقد هبه می باشد این عقد به منزله انتقال مالکیت به نفع شخص دیگر می باشد که می تواند شامل اموال منقول یا غیرمنقول باشد اما آگاهی و شناخت از شرایط قانونی و شرعی آن دارای حائز اهمیت برای اشخاص متقاضی استفاده از این نوع عقد می باشد لذا در صورت تمایل می توانید تا پایان مقاله با اینجانب حمیدرضا برادران ابراهیمی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری همراه باشید.

شماره تماس وکیل حقوقی مجرب و حرفه ای:

مقاله ای که شما در حال خواندن آن می باشید به نام هبه توسط حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری به نگارش درآمده است در صورت نیاز به برقراری ارتباط با اینجانب و دریافت پاسخ سوالات حقوقی خود با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.

عقد هبه یعنی چه؟

هبه نوعی عقد است که به موجب آن یک نفر مالی از خود را به دیگری به صورت رایگان می بخشد. تملیک مال به دیگری به صورت رایگان است و نمی توان در مقابل آن مالی دریافت کرد ولی این موضوع غیر ممکن نخواهد بود.

طرفین عقد هبه چه کسانی می باشند؟

1) کسی که مال خود را می بخشد که در قانون به آن واهب می گویند و باید دارای شرایط قانونی باشد.
2) کسی که مال را دریافت می کند. (دریافت کننده مال را قانون متهب می گوید)
3) مالی که مورد هبه قرار می گیرد را قانون عین موهوبه می گوید.

اوصاف عقد هبه

فوت مالک مال غیرمنقول یا منقول (هبه کننده یا واهب) در عقد هبه:

هبه دارای 3 قسمت است که عبارتند از:
1) ایجاب
2) قبول
3) قبض مال
عقد هبه بعد از توافق طرفین هنوز منعقد نشده است بنابراین با فوت هر یک از طرفین عقد منحل خواهد شد لذا اگر مالک بعد از این که مال را به قبض یا تصرف داد فوت کند اثری بر عقد نخواهد داشت و گیرنده آن مالک خواهد بود.

آیا عقد هبه نامه بصورت دست نویس یا عادی قابلیت استناد را دارد؟

در صورتی که هبه نامه به موجب سند عادی منعقد شود پس از احراز سند در محکمه یعنی پس از آن که در دادگاه حکم تنفیذی برای آن صادر شد و از نظر قانونی معتبر شناخته شد می توان برای آن اثر قانونی و شرعی قائل شد.

اثر قانونی هبه شفاهی فی مابین طرفین:

اگر شخصی به دلایلی مالی از اموال خود را بر اساس مذاکره شفاهی ببخشد پس از آن که هبه گیرنده توانست آن را در دادگاه با ادله اثبات، اثبات کند مالک مال خواهد شد.

آیا امکان انکار و تردید در مورد عقد هبه بصورت دست نویس وجود دارد؟

در قانون و مراجع قضایی سند رسمی از جایگاه خاصی برخوردار است و قابلیت انکار و تردید نمی باشد. در اسناد عادی یا دست نویس شخص می تواند مهر یا امضاء خود را انکار کند و یا انتساب آن سند را به خود تردید کند بنابراین دادگاه در این مواقع باید اعتبار سند را با نظریه کارشناس محرز کند.

پیشنهاد می کنیم مقالات ذیل را خوانده و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوالی با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.

صلح سرقفلی

عقد صلح

عقد جعاله

مشاوره حقوقی ملکی

ابطال هبه

در چه مواردی مالک نمی تواند مال موهوبه را استرداد نماید یا به اصطلاح رجوع نماید؟

1) در صورتی که هدیه گیرنده پدر و مادر یا فرزند او باشد.
2) دریافت کننده مال در مقابل آن مالی به هبه دهنده داده باشد یا برای کاری انجام داده باشد.
3) در صورتی که گیرنده مال ، مال را به دیگری منتقل کرده باشد.
4) در صورتی که در مال موهوبه تغییر حاصل شده باشد.

نتیجه:

برای بررسی شرایط و نکات عقد هبه می توانید با اینجانب حمیدرضا برادران ابراهیمی وکیل پایه یک دادگستری از طریق شماره 09122724813 تماس حاصل نموده و مشاوره حقوقی لازم را دریافت نمایید.

امتیاز دهید

پیام بگذارید