جرم قذف: یکی از جرائم حدی که در شرع هم تعریف و میزان آن آمده است جرم قذف می باشد که مجازات سنگینی به همراه دارد. به طور مثال اگر شخصی به دیگری نسبت زنا بدهد و یا فحش ناموسی بدهد که مثلا تو فاحشه هستی یا مثلا مادر تو فلان است و اگر نتواند در دادگاه ثابت کند این مورد مستوجب حد قذف است و مجازات آن ۸۰ ضربه شلاق است. ما در این مقاله به صفر تا صد جرم قذف پرداخته ایم با ما تا انتها این مقاله همراه باشید.
شماره تماس وکیل کیفری:
در صورت تمایل به برقراری ارتباط با وکیل کیفری حمیدرضا برادران ابراهیمی و دریافت مشاوره حقوقی در ارتباط با جرم قذف+مجازات آن و سوال در مورد اینکه در چه مواردی مجازات جرم قذف اعدام می باشد با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.تعریف جرم قذف در شرع اسلام:
قذف در لغت به معني افکندن و انداختن است. قَذف به عنوان يکي از جرائم حدي، عبارت است از : متهم ساختن ديگري به زنا و لواط. قذف در نظام کيفري اسلام هم به همين معنا يعني نسبت دادن زنا و لواط به ديگري مي باشد.موقوف شدن مجازات در جرم قذف:
حد قذف حقالناس به حساب میآید و تعقیب و اجرای مجازات به درخواست مقذوف وابسته است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات موقوف میشود.مقذوف کیست ؟
مقذوف کسی است که به او نسبت ناروا داده شده، نه کسی که دشنام شنیده است.شرایط اجرای مجازات حد جرم قذف :
۱- مطابق ماده 255 قانون مجازات اسلامی حد قَذف حقالناس به حساب میآید و تعقیب و اجرای مجازات به درخواست مقذوف وابسته است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات موقوف میشود. ۲- طبق ماده 246 قانون مجازات اسلامی قَذف باید روشن و بدون ابهام بوده و نسبت دهنده به معنای الفاظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد اگرچه مقذوف یا مخاطب در حین قَذف از مفاد آن آگاه نباشد. ۳- طبق ماده 251 قانون مجازات اسلامی قَذف در صورتی موجب حد میشود که قذف شونده در هنگام قذف، بالغ، عاقل، مسلمان، معین و غیر متظاهر به زنا یا لواط باشد. هرگاه قذف شونده، نابالغ، مجنون، غیر مسلمان یا غیر معین باشد قذف کننده به ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری درجه ۶ محکوم میشود لکن قذف متظاهر به زنا یا لواط مجازات ندارد. البته قَذف کسی که متظاهر به زنا یا لواط است نسبت به آنچه متظاهر به آن نیست موجب حد است مثل نسبت دادن لواط به کسی که متظاهر به زنا است. ۴- مطابق ماده 257 قانون مجازات اسلامی کسی که چند نفر را به یک لفظ قَذف نماید، هر کدام از قَذف شوندگان میتواند جداگانه شکایت نماید و در صورت صدور حکم محکومیت، چنانچه قَذف شوندگان یک جا شکایت نمایند بیش از یک حد جاری نمیشود.در موارد زیر حد جرم قذف در هر مرحله از مراحل تعقیب و رسیدگی و اجرا، ساقط میشود:
۱- هرگاه مقذوف، قاذف را تصدیق کند. ۲- هرگاه آنچه به مقذوف نسبت داده شده با شهادت یا علم قاضی اثبات شود. ۳- هرگاه مقذوف و در صورت فوت وی ورثه او گذشت کنند. ۴- هرگاه مردی زنش را پس از قَذف به زنای پیش از زوجیت یا زمان زوجیت لعان کند.در موارد ذیل مجازات قذف کننده اعدام خواهد بود:
۱- اگر کسی سه بار مرتکب جرم قَذف شود و هر بار برای آن حد بخورد در بار چهارم اعدام خواهد شد.
۲- به موجب ماده 262 قانون مجازات اسلامی اگر کسی پیامبر اعظم یا هر یک از انبیاء عظام را دشنام دهد یا قَذف کند ساب النبی است و به اعدام محکوم میگردد. قَذف هر یک از ائمه معصومین و یا حضرت زهرا یا دشنام به ایشان در حکم ساب النبی است.