اجرت المثل زوجه

از حقوقی که در شرع و قانون برای زوجه در نظر گرفته شده است، اجرت المثل می باشد. زمانی که زن در زندگی مشترک خود کاری را انجام می دهد که وظیفه ای ندارد، پاداشی برایش در نظر گرفته می شود که به آن اجرت المثل می گویند. در این مقاله در ارتباط با اجرت المثل گفته ایم. در صورت داشتن هر گونه سوال در این حوزه آن را در قالب کامنت بیان کرده و یا با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.

شماره تماس وکیل خانواده:

برای برقراری ارتباط با وکیل خانواده و دریافت مشاوره حقوقی فوری و رایگان با شماره 09122724813 تماس حاصل نمایید.

منظور از اجرت المثل چیست؟

اجرت و پاداش زحماتی که زوجه در منزل شوهر خود می کشد مانند: شیر دادن به بچه ،غذا درست کردن و … را اجرت المثل می گویند.

اجرت المثل زوجه (زن) چیست؟

مطابق با ماده 336 قانون مدنی:

هرکس بر حسب امر دیگری اقدام به عملی کند که عرفا برای آن عمل اجرتی بوده یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد ، مستحق اجرت کار خود خواهد بود ؛ مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع ( انجام دادن رایگان آن کار ) داشته است. بر اساس این قانون اگر زوجه کارهایی را که شرعا و قانونا به عهده زن نبوده است را به دستور و درخواست زوج و با عدم قصد تبرع انجام دهد و زمانی که این امر برای دادگاه اثبات شود ، دادگاه اجرت المثل تمامی کارهای انجام شده توسط زوجه را حساب کرده و زوج باید آن را به زن پرداخت کند.

شرایط تعلق اجرت المثل به زوجه (زن):

1- زن زحماتی در منزل شوهر خود از قبیل ظرف شستن و غذا پختن و… کشیده باشد.

2- این کارها از ناحیه زن بدون قصد انجام دادن مجانی از وی صورت گرفته باشد.

3- این کارها به دستور مرد (زوج) باشد.

هر کدام از شرایط بالا وجود نداشته باشد به زن اجرت المثل تعلق نمی گیرد.

طلاق از طرف مرد و گرفتن اجرت المثل زوجه (زن):

با دادن دادخواست طلاق از طرف مرد و عدم رضایت زوجه، رویه دادگاه ها در جلسه دادرسی این است که به صرف درخواست زوجه یا وکیل او ، به جهت کارشناسی اجرت المثل، قرار کارشناسی اجرت المثل صادر می کنند و در این خصوص سهل گیر هستند. اجرت المثل با شرط تنصیف دارایی مندرج در عقدنامه قابل جمع است و منافاتی با هم ندارند. اجرت المثل زن با نحله قابل جمع نیست. بنابراین نحله در صورتی به زن تعلق می گیرد که به هر دلیل اجرت المثل به او تعلق نگرفته باشد.

اجرت المثل زوجه

پیشنهاد می شود مطالب ذیل را خوانده و آن در با دوستان خود به اشتراگ بگذارید:

طلاق از طرف زن

وکیل طلاق

محاسبه مهریه به نرخ روز

زن ناشزه

حق طلاق چیست؟

دادخواست طلاق توافقی

تقسیط  اجرت المثل زوجه (زن):

اگر شوهر مالی نداشته باشد می تواند با دادن دادخواست تقسیط اجرت المثل از دادگاه تقاضای قسط بندی مبلغ محکومیت اجرت المثل را کند و در صورت بودن شرایط اعسار ، دادگاه حکم بر تقسیط صادر می کند. البته به شرطی که زوج مالی برای توقیف و پرداخت نداشته باشد.

اگر زن کارمند و یا شاغل باشد و در منزل شوهر حقوق خود را هزینه  کند آیا زن می تواند از شوهر تقاضای مطالبه هزینه ها را بنماید؟

در قانون حمايت از خانواده تاکيد شده است که اگر زوجه کارمند باشد و ماحصل دسترنج و دستمزد خودش يا حقوق ماهيانه خودش را در منزل زوج مصرف کند اين مبلغ علاوه بر اجرت المثل قابل وصول است.

نحوه محاسبه اجرت المثل چگونه است؟

اول باید به دادگاه مراجعه نمود و دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت داد. نحوه محاسبه اجرت المثل ایام زناشویی به این صورت است که قاضی دادگاه با کسب نظر از کارشناس رسمی دادگستری ، مبلغی را برای اجرت المثل زن  به طور سالیانه تعیین می کند. در واقع اجرت المثل زن مقدار مشخصی ندارد بلکه دادگاه با توجه به میزان کارهای انجام شده ، عرف منطقه و مسائلی از این قبیل به ازای هر سال زندگی مشترک مبلغی را تعیین می کند.

مبلغ اجرت المثل زوجه (زن) چقدر است؟

مبلغ مشخص و ثابتی ندارد و در همه خانم ها یکسان نیست بلکه کارشناس دادگاه با توجه به عوامل و شرایط مختلف مبلغ آن را تعیین می کند.

اما حسب رویه محاکم ، میانگین اجرت المثل سالیانه بین 700 هزار تومان به بالا می باشد که توسط کارشناس تعیین می گردد.

مرجع صالح رسیدگی به شکایت اجرت المثل ایام زوجیت:

به دلیل اینکه مطالبه اجرت المثل یک دعوای مالی و خانوادگی است بنابراین در دادگاه خانواده مطرح می شود.

امتیاز دهید

پیام بگذارید